Waar mag je rijden met een spartamet?

De Nederlandse wet verandert nog weleens en ook is dit onderwerp al meerdere keren besproken in de tweede kamer. Zoals ook op deze website te lezen is, valt de spartamet onder de categorie snorfietsen, in de randstad zijn al plannen om de snorfiets ook de autorijbaan op te sturen met een helmplicht. Dit omdat snorscooters vaak opgevoerd worden en met veel te hoge snelheid over het fietspad rijden.

Verplicht fietspad

Aan dit bord herkent u een verplicht fietspad

In tegenstelling tot bromfietsers moeten snorfietsers altijd op het verplichte fietspad rijden. Een verplicht fietspad herken je aan dit bord. (rijksoverheid.nl)

 

 

onverplicht fietspad

Aan dit bord herkent u een onverplicht fietspad

Met een snorfiets mag u alleen op een onverplicht fietspad rijden met een elektromotor of uitgeschakelde benzinemotor. Met een spartamet mag je daar dus trappen, met een snorscooter mag je er helemaal niet op rijden. Een onverplicht fietspad herken je aan dit bord. (rijksoverheid.nl)

Ook binnen de bebouwde kom moet je met je brommer of snorfiets altijd op een

Aan dit bord herkent u een bromfiets/fietspad

Aan dit bord herkent u een bromfiets/fietspad

fiets/bromfietspad rijden. Een fiets/bromfietspad herkent je aan dit bord.

 

 

 

Met een  snorfiets mag je nergens harder rijden dan 25km/uur. De maximumsnelheid voor

een brommer hangt af van de plek waar je rijdt. Op een verplicht fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom mag je maar 30 km/uur. Op een verplicht fiets/bromfietspad buiten de bebouwde kom mag je 40 km/uur. Op een weg zonder fiets/bromfietspad of op een weg met een verplicht fietspad moet je op de rijbaan rijden en mag je 45 km/uur.

Conclusie

Zoals je gelezen hebt zijn er best wat regels wat betreft het rijden met een bromfiets. Met een spartamet is dit makkelijker, je mag altijd met ingeschakelde motor 25 km/uur rijden, behalve op een onverplicht fietspad.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *