Spartamet verzekeren

In dit artikel ga ik eerst vertellen waarom je je spartamet moet verzekeren, daarna hoe je dat moet doen en waarom zo snel mogelijk.

Aanbieder
verzekering
Speciaal voor
fiets met hulpmotor
Prijs (WA) (1 jaar)Prijs (WA plus en ongevallenverzkeringen) (1 jaar)Afsluiten
Univevinkje€24,20€29,20Klik hier voor de beste spartametverzekering!
Verzekeruzelf.nlvinkje€24,20€75,30

(Deze organisatie heeft geen AFM vergunning voor advies en mag en kan geen antwoord geven op vragen over financiële producten!)

achterkant + kentekenplaatVoor de Nederlandse wet is de spartamet een snorfiets. Daarom zijn er verschillende eisen waar je aan moet voldoen.
Zo moet je je spartamet op naam zetten.

Lees hier hoe je je spartamet op naam moet zetten.

Een spartamet moet ook verzekerd worden. Net als een auto geldt dat een WA verzekering voldoet. Je kan echter ook kiezen voor een extra opzittende verzekering, deze verzekering geldt als er iemand achterop de spartamet meerijdt, als er dan wat gebeurd en degene die achterop zat moet bijv. naar het ziekenhuis, of naar de dokter, deze kosten worden dan vergoedt.

Ook kan je kiezen voor een extra ongevallen- en diefstal verzekering. Hierbij wordt schade vergoed aan je spartamet als je die zelf veroorzaakt en als je spartamet gestolen is wordt deze ( misschien deels) vergoedt.CTA.Verzekeren

Let er wel op welk bedrag er vergoedt wordt, misschien wordt niet het gehele aankoopbedrag vergoedt, lees dus goed de kleine lettertjes of bel met een medewerker. Als je dan met een medewerker belt, zorg dan dat je niet alleen een mondelijke overeenkomst of afspraak maakt, maar dat je dit ook zwart op wit(eventueel via de mail of iets dergelijks) heeft, ander kan de verzekeraar ontkennen dat die afspraak gemaakt is terwijl je het wel zeker weet.

kapotte spartamet

Zo snel mogelijk spartamet verzekeren?

Wat belangrijk is, is dat je jou spartamet verzekering zo snel mogelijk regelt na het op naam zetten. Als je dit namelijk niet doet riskeer je een hoge geldboete. Deze geldboete ontstaat doordat de spartamet kentekenplichtig is, elk voertuig wat kentekenplichtig is, heeft automatisch de verzekeringsplicht. Als de verzekering niet snel na het op naam zetten wordt afgesloten, wordt een geldboete thuisgestuurd, als je op internet zoekt zal je zien dat erg veel mensen dit probleem al gehad hebben.

De boete voor het op naam hebben van een niet verzekerde spartamet bedraagt om en nabij de 310 euro. Dit is een erg hoog bedrag als je bedenkt dat een goedkope verzekering voor een spartamet minder dan 50 euro per jaar kost.

2 thoughts on “Spartamet verzekeren

 1. pascal

  goede dag
  mijn vraag is :
  mijn leeftijd is 54 jaar
  heb geen autorijbewijs
  moet ik dan toch theorie-examen doen
  en zelfs ook praktijk ?
  aub info
  mvg,P.Palm

  1. admin Bericht auteur

   Beste Pascal,
   Als u niet in het bezit bent van een autorijbewijs heeft u waarschijnlijk ook geen AM-rijbewijs.
   AM is het minimale rijbewijs dat je moet hebben om een spartamet te mogen besturen.

   Als u dus geen AM-rijbewijs heeft zult u deze moeten halen.
   Zie: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/voor-welke-soorten-bromfietsen-heb-ik-een-bromfietsrijbewijs-brommerrijbewijs-nodig

   Daarvoor moet je zover ik weet een theorie- + praktijkexamen doen.

   Met vriendelijke groet,
   Gerrald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *