Elektrische fiets opvoeren

U kunt een elektrische fiets opvoeren, let wel dat dit verboden is omdat je van je elektrische fiets een brommer maakt. Wanneer je met een opgevoerde elektrische fiets rondrijdt, ben je onverzekerd!

Hoe elektrische fiets opvoeren

Voor het opvoeren van een elektrische fiets is wel enige technische kennis vereist. Op internet zijn diverse kits te vinden waarmee je je elektrische fiets kan opvoeren. Bij sommige elektrische fietsen is het helemaal niet moeilijk om wat meer snelheid uit de motor te halen. Wanneer je elke dag bijv. 15 km moet rijden zou het best fijn zijn als je niet iets harder kan dan 25 km/uur, echter, spartametinfo.nl gaat ervan uit dat u hier verantwoordelijk mee omgaat, de hogere snelheid is alleen aan te bevelen op lange rechte stukken en bijv. niet in een woonwijk. Bedenk tevens dat de remmen van een gewone elektrische fiets er niet voor gemaakt zijn.

Bosch- en Bionxsystemen

Er zijn kits verkrijgbaar om Bosch-systemen en Bionx-systemen op te voeren.De Bosch motoren zijn makkelijk voor de gek te houden met een Speed Dongle, hiermee kan je de 2013 motoren van Bosch opvoeren. Deze is voor €150 via internet te bestellen.

Sparta ION opvoeren

De sparta ION modellen zijn door het ingewikkelde systeem van hard- en software niet op te voeren. Zelfs de techneuten op diverse internetfora is het nog niet gelukt om de Sparta ION op te voeren.

Wij raden het opvoeren toch af. Wanneer je harder wilt dan 25 km/uur, kan u beter direct een daarvoor bedoelde speed pedelec kopen, dat is een fiets die met meetrappen 45 km/uur, haalt, tot 1 januari 2017 is deze nog te besturen als een snorfiets, daarna zal deze gekeurd worden als een bromfiets. Wanneer u toch besluit om uw huidige fiets op te voeren, draag in ieder geval een helm en bedenk dan van tevoren dat de remmen niet altijd op hogere snelheden berekend zijn, u zult onverzekerd zijn en de kans is groot dat de garantie direct vervalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *