Elektrische fiets ombouwset

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een elektrische fiets ombouwset. Bijv. wanneer u recent nog een nieuwe fiets heeft gekocht, of wanneer u nooit meer op uw normale fiets fietst en weinig ruimte heeft voor nog een fiets, dan is een elektrische fiets ombouwset echt wat voor u.

Wat is een ombouwset?

Een ombouwset zorgt ervoor dat u uw oude (gewone) fiets kan ombouwen tot een elektrische fiets. De meeste ombouwsetten bevatten een motor (vaak in een wiel met band), een accu, acculader, sensor, ledverlichting en wat kabels.

Waarom een ombouwset?

De voornaamste reden om te kiezen voor een elektrische fiets ombouwset is duidelijk de Elektrische fiets omgebouwdprijs. Een ombouwset kost ong €850, een A-merk elektrische fiets kost al snel €2.000-€3.500, afhankelijk van de uitvoering. Daar komt nog bij dat mensen die zo'n A-merk fiets kopen hun vaak nog veel te goede gewone fiets inruilen. Daardoor neemt het aanbod van goede, jonge tweedehands op internet en in fietsenzaken toe, wat weer invloed heeft op de prijs. Deze fietsen koopt u vaak voor minder dan €500 en dan heeft u een A-merk fiets uit 2014 of 2013, wanneer u er dan een inbouwset in (laat) bouwen heeft u een A-merk fiets, met een elektrische hulpmotor voor een veel lagere prijs dan een ‘echte' elektrische fiets.

Verder, krijg je, wanneer je je gewone fiets inruilt voor een elektrische, vaak minder terug voor uw fiets terwijl deze nog gewoon goed is. Wanneer je geen fiets inruilt heb je thuis twee fietsen staan, je elektrische waar je altijd op zult fietsen en je ‘oude', waar waarschijnlijk niet meer op gefietst wordt.

Nu vraagt u zich misschien af of uw fiets wel geschikt is, om kort te zijn, ja, want alle fietsen zijn geschikt. Het maakt niet uit wat voor remmen u heeft, u kunt altijd een ombouwset gebruiken om u gewone fiets om te bouwen naar een elektrische fiets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *